Gândesc negativ

Învins de legile interioare … aproape

”Imi aud gandurile, cum le fac sa se opreasca? NU POT! NU STIU! Disperarea creste … ma oboseste … ele au parca viata lor si eu nu pot sa le opresc!”

Apelez la simtul logic si intreb … cum poti sa opresti gandurile cand functia mintii este sa produca ganduri? Cum ar fi sa vrei sa iti opresti inima pentru ca bate in continuu? Functia ei este sa bata in continuu, altfel ce s-ar intampla?

Parca am atras atentia, deja privesc la mine ochi mari curiosi. Ceva ceva are sens, dar parca nu prea…

Schimbam subiectul si ajungem din nou tot la ganduri si cat de zgomotoase si neplacute sunt. Jack pot – NEPLACUTE! Prin urmare nu ganditul este problema ci natura ANUMITOR ganduri, acelea care nu produc placere.

O minte obosita oare are resurse sa se aduca la suprafata? Sa faca lumina in acest univers interior unde apar ganduri si idei de toate felurile, placute si neplacute, excitante si agresive, apare si lumina interioara insa apare si intunericul interior. Acesta din urma nu se doreste a fi vazut.

Si totusi toti spunem ca vrem sa fim intregi, acum la moda este AUTENTIC …’be yourself, everyone else is taken’ parca este motto dar acest ‘yourself’ vine si cu o parte intunecata … vezi unde ma duc? Da stiu, nu place!

Cum ajung sa fiu intreg fara sa imi vad mai intai umbra?

Sa incepem cu aceste legi interioare dupa care parca ne ghidam viata? Alege una, care vrei. De obicei vine in formula “EU CRED …” .

Cred ca atata pot …

Cred ca nu este posibil sa …

Cred ca lumea este …

Cred ca dragostea este …

Cred ca viata este …

Cateva din legile universale care guverneaza universul personal si mai mult, limiteaza orice alta optiune in afara de ceea ce scrie la lege (aceasta lege interioara). Daca sa zicem “viata este o lupta”, atunci este evident ca nu exista nici o sansa ca viata sa fie si usoara, placuta, relaxanta, distractiva, din care sa inveti, sa evoluezi…

Dupa ce legi functionezi tu? Asculta-te vorbind, si o sa auzi, mai devreme sau mai tarziu, din ce in ce mai mult, din ce in ce mai clar, cum suna aceste legi.

Explorare curioasa!

Leave a Reply